Lifestyle·To do

Holy Festival of Colours

947304_577339505633136_2111509091_n

Er zijn natuurlijk super veel leuke festivals deze zomer om te bezoeken, maar deze kan je echt niet missen. Gister maakte het Holy Festival of Colours eindelijk de datum en locatie bekend voor de eerste Nederlandse editie. 22 juni kleurt de Amsterdam Arena alle kleuren van de regenboog.

https://www.facebook.com/HoliFestivalOfColoursAmsterdam

Dit festival vindt zijn oorsprong in India. Ieder jaar begroeten de mensen in India de lente op een wel heel bijzondere manier: “Holi“ is het feest der kleuren en een van de belangrijkste feestelijkheden van het land. Hierbij viert men niet alleen de overgang van de winter naar de lente, maar volgens het hindoeïstische geloof ook de overwinning van het goede op het kwade – en dit alles in een enorm kleurrijk spektakel. Want de mensen werpen elkaar op die dag bontgekleurd poeder toe, het Gulal, en beschilderen elkaar ermee. De verschillen tussen kasten, religie of afkomst zijn dan niet meer zichtbaar; maatschappelijke grenzen tussen sociale lagen, jong en oud, rijk of arm, vallen weg. Deze ene dag zijn alle mensen gelijk. Culturele rijkdom, vreugde, wederzijds respect en tolerantie maken het Holifeest elk jaar onvergetelijk. (Bron: http://www.holifestival.com/nl/het-original/)

60566_569840726383014_2081480751_n

Klinkt dat niet super leuk? Ik ben in ieder geval mega enthousiast en ga zeker! Mocht jij ook willen gaan dan heb ik nog wat tips voor je: Trek niet je allernieuwste kleren aan, het poeder is uitwasbaar, maar garanties krijg je niet. Qua kleur kun je het beste voor witte kleding gaan, daar zie je het poeder namelijk het beste op en dat is natuurlijk wel zo leuk. Neem een zonnebril mee, poeder in je ogen is niet relaxed. En mocht je echt echt echt helemaal goed voorbereid zijn neem dan een mondkapje mee. Lekker flatteus 🙂 En oh je niet drinken in de poeder-area, smaakt niet zo lekker.

Voor kaartjes: http://www.holifestival.com/nl/

See u there!

934893_577648178935602_927584396_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s