Food·Shop

Truffeltime

Zwarte%20zomertruffeltapenade_180_gr-500x500Zo gek als ik op knoflook ben, zo gek ben ik ook op truffel. Het kan me eigenlijk niet gek genoeg zijn. Truffelpasta, truffelolie, truffelei, truffelkaas, truffelboter, truffelcreme, truffelmayonaise, truffeltapenade en zo kan ik nog wel even doorgaan. Heerlijk! Verse truffel is typisch een natuurproduct dat elke maaltijd bijzonder maakt. Met wat geschaafde zomertruffel wordt een simpel bord dampende risotto ineens alta cucina. Maar ook aan olie, tapenade en andere delicatessen geeft truffel een intense, onovertroffen smaak.

Truffelweetjes:
– Een truffel is een kostbare vrucht van een zwam die onder de grond op de wortels van verschillende bomen groeit. Truffels hebben een combinatie van warmte, vocht en licht nodig om te rijpen. De beste truffels vindt je daarom in landen rond de Middellandse Zee zoals Frankrijk en Italie.
– Truffels worden gevonden door speciaal getrainde truffelhonden. Een hond kan zo’n tienduizend tot een miljoen keer beter ruiken dan een mens. Varkens en wilde zwijnen zijn ook dol op truffels en worden daarom ook gebruikt bij het zoeken naar truffels.
– Elk seizoen heeft zijn eigen truffel en daarmee ook zijn eigen smaak en geur.

Op mijn zoektocht naar truffelproducten liep ik tegen deze site aan: www.truffeltime.nl Wat een feestje is dat! Hier verkopen ze werkelijk ALLES met truffel! Superleuk om voor jezelf te kopen en lekker te koken, maar te meer om cadeau te geven.

Ben je nog niet zo bekend met truffel? Shame on you 😉 Hier kun je ook allerlei leuke recepten vinden die je met truffel kunt maken.

Witte_truffel_olijfolie_60_ml-500x500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s