Health·Inspiration·Lifestyle·To do

Mediteren met Oprah Winfrey en Deepak Chopra

deepak-oprah-meditateTwee jaar geleden raakte ik voor het eerst ‘in aanraking’ met meditatie. Mijn vriend besloot dat het tijd was voor wat reflectie, diepgang en wilde iets van een cursus meditatie of mindfulness doen. Of ik meedeed? Gewoon thuis, niks met gekke mensen bij een of andere zweverige organisatie, maar gewoon thuis op de grond met een lekker kussentje onder de bips. Ok. Zo gezegd, zo gedaan. Via het tijdschrift Happiness bestelde we een e-cursus met werkboek waarin je in 40 dgn alle facetten van meditatie leert. Naja alle, veel in ieder geval. Je leert een goede houding en ademhaling aan te nemen, je gedachten ‘de baas te zijn’ en jaja ze claimen ook dat je toegang vindt tot je eigen bron van wijsheid. Dusss… Met de eerste drie punten ben ik het eens. Die laatste nou, die laat ik in het midden 😉 Eenmaal bezig met mediteren, leer je wel dat het echt een verrijking kan zijn voor je leven. True!

Anyhow, veertig dagen lang zaten wij dus samen op een kussentje op de grond elke avond braaf te mediteren. In het begin was het eng, begon ik te trillen (terwijl je juist stil moet zitten), wiegde ik langzaam heen en weer (zonder dat ik dat bewust deed) en kon ik mijn gedachten maar niet beheersen (ik vloog van het ene to-do-lijstje naar de volgende onzinnige gedachte). Maar echt, na verloop van tijd merkten we beiden dat het ons lukte om zeker tien minuten aan niks te denken. Om alleen maar te zitten, adem te halen en een complete rust te ervaren. Bizar! Je moet het meemaken om echt te kunnen snappen denk ik… Hoe cliche 😉

Meditatie of mindfulness, het is misschien niet voor iedereen weggelegd. Of juist wel! Mijn motto is: zolang je het niet geprobeerd hebt, dan weet je het niet. Dus gewoon een keertje proberen als je ook maar enigszins geinteresseerd bent. Op 14 april start er een gratis (!!!) 21 daagse meditatiesessie ‘Finding you flow’ van Deepak Chopra en Oprah Winfrey. Inschrijven kan vanaf nu, tegen die tijd ontvang je dan een herinneringsemail zodat je het niet vergeet. Super handig! De cursus is gewoon via internet beschikbaar dus ook nu hoef je niet naar een zweverige plek met duistere types ;). Of deze cursus heeeeeeeeel Amerikaans is (als Oprah ‘involved’ is kan je daar bijna wel vanuit gaan ;)) of dat dat heel erg meevalt, ik heb geen idee. Ik ga het in ieder geval proberen. Normaal kost zo’n cursus namelijk flink wat centjes. Dus wie niet waagt, wie niet wint. Wie doet er met me mee?

Ga naar www.chopracentermeditation.com voor meer info en eventuele inschrijving!

Mocht je trouwens meer geinteresseerd zijn in de cursus van Happiness, kijk dan even hier. Je betaalt voor de cursus ‘Leren mediteren’, inclusief het werkboek, € 39,95.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s