Lifestyle·To do

Amsterdam lichtjes festival

cherrys-favourites-light-festivalI love lichtjes. Lampjes. Kaarsjes. Vuurtjes. En jeeejjjh die tijd van het jaar is inmiddels weer aangebroken. Euro Disney en de Efteling zijn weer prachtig verlicht in winterse sferen. Het is sneller donker ‘savonds waardoor de lampjes aan de Amsterdamse grachten prachtig fonkelen als je naar huis fietst. Je ziet in de ramen van de huizen kaarsen branden, waxinelichtjes flikkeren en gedimde lampen huiskamers belichten. I like! En Amsterdam likes is too! Daarom organiseren ze net als voorgaande jaren van 27 november tot en met 18 januari weer het Light Festival in Amsterdam. Met als paradepaardje de Light my Ride parade voor de derde keer alweer.

Ruim vijftig dagen zal Amsterdam wederom het sfeervolle decor zijn van het Light Festival. Je hebt verschillende mogelijkheden om hiervan te genieten. Van 11 december tot en met 4 januari kun je een wandelroute door de stad volgen, genaamd Illuminade, waarin verschillende projecties van kunstenaars bekeken kunnen worden. In de stad zijn verschillende sculpturen, projecties en installaties te zien van hedendaagse (internationale) kunstenaars. Heel gaaf!

Wil je niet wandelen, you lazy ass ;), dan ga je toch per boot? Misschien nog wel veel leuker! Er is namelijk ook een vaarroute! De Water Colors vaarroute is geopend van 27 november tot 18 januari.

Cherrysfavourites-lightfestival

En last but not least, de Light my Ride parade per fiets. Op 4 januari 2015 om 19.30u worden de straten van Amsterdam ook nog eens verlicht door fietsen, skates, skateboards of ieder ander ongemotoriseerd voertuig op originele wijze. Bedoeling is dat je alle kerstlichtjes en lampjes uit de kast haalt en je vervoersmiddel en jezelf als een kerstboom optuigt :). No need to be ashame and less is zeker niet more! Leef je uit zodat alle deelnemers een lichtkunstwerk op zich zijn. (bron zie Light my Ride). Mocht je mee willen toeren zorg dan dat je om 19.30u bij het Stoperaplein aan de Amstel bent. En oh ja kom je van ver, huur een fiets bij MacBike. Stuur hiervoor een email naar info@amsterdamlightmyride.nl. Inschrijven kan op de site van Light my Ride. I’ll be there! Zie ik je daar?

Even een kort filmpje met een goede impressie van het Light Festival in Amsterdam:

Bron foto’s

Lightfestival Amsterdam Cherry's Favourites

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s