Kids·Lifestyle·To do

Op naar de poezenkroeg!

cherrys favourites kattenkopjes logoSounds crazy? Is het niet. Het is mogelijk. Ff serieus. Ik meen het! As we speak wordt er keihard geklust aan een waar poezenparadijs op de Marco Polostraat 211 in de Amsterdamse buurt de Baarsjes.

Met de nabije openingsdatum van Kopjes (hou de facebook-pagina in de gaten voor de precieze datum) is het eerste kattencafe in Amsterdam een feit. En denk maar niet dat wij gekke Hollanders dit fenomeen zelf hebben uitgevonden. Al in 1998!! onstond het concept ‘kattencafe’ namelijk in Taiwan. Kwam daar ook niet Hello Kitty vandaan? Het concept waaide in de loop der jaren over naar diverse westerse landen, maar vooral in Japan is het poezenparadijs razend populair en schiet het ene kattencafe na het andere als paddestoelen uit de grond. Na Londen, Parijs en Berlijn kon Amsterdam natuurlijk niet uitblijven.

Ik heb nog nooit een cat-a-ccino op, jij wel? En dit drinken in een zee van zachte pootjes en staarten? Mmmmm. Kopjes is niet alleen maar een nieuwe kroeg met goede koffie en verse gebakken taart. Nee, ze draagt de kat echt een warm hart toe. Een stuk of 10 thuisloze katten zijn van harte welkom om hier te komen wonen. Zij kunnen de bezoekers voorzien van hun dagelijkse dosis kattenliefde. Van 10.00-19.00 ben je straks welkom om lekker te komen kroelen. Ik ga zeker even een kijkje nemen zodra de deuren open zijn!!

Leuk detail: Kopjes is ontstaan door een crowdfunding-actie waarmee maar liefst 32.715 euro werd opgehaald. Check dit filmpje:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s