Inspiration·Lifestyle·Personal·Travel

Al 60 landen bezocht!

Countries visited Cherry's Favourites
Vorige week was ik in Peru en dat was eigenlijk een mijlpaal. Waarom? Omdat dat het 60e land is dat ik live heb aangetikt. Wiehoeeee! 60 landen!! OMG! In 31 jaar tijd zette ik mijn bescheiden maat 37 in maar liefst 60 verschillende landen op deze aardbol. Holy cow! Als ik daarover nadenk duizelt het me een beetje. Zoveel hoogtepunten, zoveel ervaringen, zoveel moois, zoveel verdrietigs, zo verschrikkelijk veel voor één enkel leven eigenlijk. Ik zou boeken vol kunnen schrijven. Daarom vind ik het leuk om even kort terug te blikken via een vragenlijst die ik vond via Digital Nomad (overigens een leuke blog over een Nederlands gezin wonend op Bali, wil ik ooooook!).

Komt ie.

Een land dat ik me niet kan herinneren

Uhhhh… Geen idee! Ik kan het me niet herinneren natuurlijk. Dus heb ik er even een lijstje bijgepakt. Elke keer als ik een land of stad bezoek maar ik een notitie in mijn Iphone. Anders kan ik het nooit allemaal onthouden. Ik kan ze namelijk echt niet alle 60 zo opdreunen, dus er moeten er ongetwijfeld vele zijn die ik ‘vergeten’ ben. Even terugblikkend in dit lijstje kom ik tot de conclusie dat ik in de volgende steden/landen ben geweest, maar dat ik er echt 0,0 herinnering aan heb. Wat erg! Het zijn er nog best wel veel: Budapest-Hongarije, Helsinki-Finland, Kiev-Ukraine, Stavanger-Noorwegen, Warschau-Polen en Zurich-Zwitserland. Shame on me! Stuk voor stuk prachtige steden en landen, maar ze hebben geen enkele indruk achter gelaten. Hoe dat kan? Ik heb daar wel een verklaring voor gelukkig. Door mijn werk kom ik op veel plekken waar ik soms maar een uur of twaalf verblijf en dan vlieg ik daarna weer terug naar huis of door naar een andere bestemming. In die twaalf uur moet ik ook slapen, dus tsja echt veel quality-time om het land en z’n mensen te leren kennen is er dan simpelweg niet. Zonde. En stom. Heel stom. Maar daarom een goede reden om nog eens terug te gaan! (positive thinking!)

Het land dat mij het meest positief verraste

Oef dat is een moeilijke vraag. Er zijn zoveel landen die mij positief verrast hebben. Niet dat ik een ontzettend bevooroordeeld persoon ben. Maar toch, van sommige landen heb je geen verwachting. Ga je op vakantie dan lees je je van te voren toch altijd enigszins in, maar voor mijn werk kom ik soms op plekken waar ik gewoon niet zoveel vanaf weet. Daarnaast leent niet elk land zich ervoor om er ‘gewoon’ even op vakantie te gaan. Ik heb zoveel culturen, kleuren, lieve mensen, prachtige natuur, ongewone pareltjes, tegenstellingen en geweldige keukens gezien die mij verraste tijdens mijn reis dat het moeilijk is te kiezen. Echter is er een land waar ik nogal blanco (in de zin van niet ingelezen) naartoe ging voor vakantie en zo raaaaaaaaaazend enthousiast van terug kwam. Dat was Marokko. Samen met een vriendinnetje besloten wij daar te gaan backpacken. Ik was denk ik een jaar of 23 en dit was mijn eerste backpackervaring ooit. Het was toentertijd nog best wel ongewoon dat wij daar gingen backpacken. Niet een uitgemolken bestemming, maar juist nieuw en spannend! Het was het land van de tegenstellingen, bloedheet en tegelijk sneeuw op de berg, mensen die zich per ezel vervoeren en mensen met dikke auto’s onder hun kont, geitenvlees-prutjes eten bij nomaden in de Sahara woestijn en Mac Donalds bunkeren in Tanger, 3 bruiloften mee mogen maken en allen totaal verschillend, traditionele kledij en de hipste en mooiste designeroutfits en zo zou ik nog wel een tijdje door kunnen gaan. Wat een prachtig land en wat is daar een hoop te zien, te proeven en te ervaren. Cherry ❤ Marokko. Go there!

Mijn goedkoopste land

Dat moet ergens in Azië zijn. Waar precies weet ik niet. Thailand? Maleisië? Een van die twee denk ik. Voor een paar euro eten ergens op straat en nog mega lekker ook!

Duurste vakantie

Dat was ongetwijfeld Nieuw-Zeeland. Met twee lieve vriendinnetjes heb ik ruim een maand (of misschien wel een kleine 6 weken) door het land van de magische verfilming van ‘Lord of the Rings’ rondgereden. We huurden een camper, hebben parachute gesprongen, gingen raften in pikdonkere grotten, zagen miljoenen ‘glowworms’, graafden onze eigen jacuzzi op een strand, vingen honderden St. Jakobsschelpen tijdens vistrips, bezochten de mooiste wineries en lieten de glazen klinken, beklommen bergen en gletsjers, zagen dolfijnen, pinguïns en zeehonden, kajakte door de mooiste natuurgebieden en en en…. Zucht… Wat was dat een mooie reis. En prijzig 🙂 Maar ik zou het zo over doen!

nieuwzeeland10-09 255

Eerste land buiten Europa

Toen ik een jaar of 13 was gingen we met de family voor het eerst de ‘plas’ over. Een trip door de USA stond op de planning. Eerst verbleven we een week bij vrienden in de Minnesota en vervolgens vlogen we naar Florida om daar de Keys te bewonderen en alle attractieparken in Orlando te bekijken. Supergave vakantie!!

USA Cherry's Favourites

Land waar ik het langst achter elkaar verbleef

Curacao. Mi dushi Korsow! I luuuvvvvv Curacao! Echt. Wat een fijn eiland. Ik kwam er als stagiaire en verbleef er ongeveer een half jaar. Daarna kwam ik er nog een keer of tien terug en keer op keer voel ik me thuis wanneer ik Willemstad aanschouw vanaf de super hoge Koningin Julianabrug. Op dit eiland liggen minimaal 1001 sweet memories :).Curacao Cherry's Favourites

Land waar ik niet naar terug wil

Hier moest ik even over nadenken, maar ik denk dat dit land niet bestaat. Ik zie in elk land weer iets bijzonders, iets nieuws of iets dat me inspireert. Landen waar op dat moment oorlogen, gevaarlijke epidemieën/ziektes of terroristen actief zijn sla ik liever over, maar dat spreekt natuurlijk een beetje voor zich.

Meeste bezochte land 

Ik denk dat dat Amerika (USA), Spanje of Oostenrijk moet zijn. Door mijn werk (en ook privé) ben ik in regelmatig in Amerika geweest o.a. in -New York-Chicago-Washington-Los Angeles-San Francisco-Atlanta-Houston-Dallas-Orlando-Miami-Fort Lauderdale-Las Vegas-. Dus dat zou mijn meest bezochte land kunnen zijn. Of Spanje, waar ik toch echt heeeeel vaak op vakantie ben geweest en ook een tijdje woonde en werkte. Of Oostenrijk, mijn favoriete wintersportland! Waar ik ook vele jaren de een na de andere piste heb versleten.

Wat een jaloersmakend artikel zeg. Bah. ;). Reizen is gewoon te gek. Als ik zo terugkijk ben ik echt happy met alles wat ik tot nu toe al gezien heb in mijn leven. Komende jaren staan er nog heel wat mooie plekjes op mijn wishlist, dus ik ben nog lang niet klaar. En heb je nog andere vragen over landen of steden waar ik ben geweest? Shoot? Ik ben altijd meer dan blij om erover te vertellen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s