DIY·Kids·Lifestyle

DIY: tipitent in 1 middag

IMG_7928Tipi  tenten zijn hot, hartstikke hot. Ik moest en zou dan ook per ce een tipi tent hebben. Instagram staat er vol mee en een beetje hippe mama met dito hip huis, tsja die heeft er eentje. Lang leve google. Wat een geweldige tenten kom ik daar tegen, maar wat zijn die krengen duur. Hartstikke duur. Mijn enthousiasme laat zich remmen vanwege de schrikbarende bedragen die ik er voor moet neerleggen. Een dag later bedenk ik me dat een tipi maken nooit moeilijk kan zijn. Ik denk wel dat ik creatief ben, maar ha! Laten we eens even kijken of dat echt zo is. Nee heb je, ja kun je krijgen, nietwaar? Ik bezocht weer mijn vriend google, maar deze keer ‘diy tipi‘. Ik vond van alles, bruikbare en vooral veel niet bruikbare tips. Dat mocht de pret niet drukken. Ik had, dacht ik, het eenvoudigste ‘recept’ voor een tipi tent gevonden dus haalde ik mijn naaimachine uit het vet, kocht wat meters witte stof en een vet luxe naaiset voor pro’s bij Ikea en bamboestokken bij de Praxis. Here we go!

Zoals gemeld had ik dus stokken nodig. Vijf bamboestokken om precies te zijn. Stevige, lange, slanke stokken. Bij de Praxis slaagde ik glansrijk. Bingo. Kost geen drol. Ik geloof drie euro of zo. Bij praktisch elke doe-het-zelf-zaak kun je ze vinden.

IMG_7895

De stokken zijn binnen en dan is het tijd voor tada… De naaimachine. Vorig jaar kreeg ik voor mijn verjaardag deze allermooiste mintgroene naaimachine van Hema. Alleen al vanwege zijn uberzoete kleurtje moest ik deze hebben. Van mijn plannen om kleding, kussenhoezen en zelfs gordijnen te maken, kwam natuurlijk niets terecht. Maar vandaag mocht hij uit het vet. Hallo naaimachine. Hoe werk jij in hemelsnaam? En dat bleek lastiger dan gedacht…

IMG_7897

Fingers crossed dat dit gaat werken. Ik zit nu al ruim een uur uit te vinden hoe dit moet. And so far no success.

IMG_7928

Goed dan maar stof knippen. Ik knip de stof rond aan de onderkant en maak bovenin een gat waar de stokken doorheen kunnen.

IMG_7910

En dan is het tijd om de stokken aan elkaar te binden. Bij gebrek aan touw rits ik twee elastiekjes van mijn pols en verbind deze om de stokken heen. Werkt perfect. Kind kan de was doen.

IMG_7908

En kijk mee, de tipi staat al bijna. Ha!

IMG_7909

Nog wat meten en knippen.

IMG_7913

Zet vooral je ik-heb-hier-zo’n-plezier-in-hoofd-op. Want dat werkt! Dit gaat hoe dan ook een succes worden. Ondanks dat je inmiddels weet dat die naaimachine het gewoon niet doet en niet gaat doen ook. (was gewoon m’n eigen schuld bleek een paar dagen later :).

IMG_7914

Ja, knippen dus. Het gat moet iets ruimer.

IMG_7916

Nu ik weet dat ik met de hand moet gaan naaien ben ik blij dat ik een luxe set bij de Ikea heb gekocht met de benodigde spulletjes.

IMG_7930

Afspelden. Serieus nog nooit gedaan dat soort dingen. Maar eens moet de eerste keer zijn toch?!

IMG_7932

And go! Naald erin, naald eruit, naald erin, naald eruit. En dat zo eindeloos doorgaan. Best wel heeeeeel erg lang, pffff.

IMG_7934

Maar dan lieve mensen, dan gooi je in ene die lap stof erover heen en dan staat dit dus voor je ogen. Een tipi. Het is niet te geloven.

IMG_7937

Je slaat de deurtjes open naait aan de binnenkant nog wat lussen waar de stokken mee vast kunnen worden geknoopt.

IMG_7938

Je legt er een lapje, kleedje, lampje en koetje op, in en boven. En tada! Tipi tent voor dummies! (misschien straks nog even strijken). Maar voor nu ben ik trots! Heel erg trots!

IMG_8766

Denk je nu, doe mij ook zo’n tipi. Kijk dan even hier hoe je er eentje in een middagje in elkaar flanst. 

 

 

 

 

4 gedachten over “DIY: tipitent in 1 middag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s