Funny·Inspiration

What to wear? Carnaval 2016! 

f4d7807f88799d226c24465be2f50579-1Ga je als aardbei? Als kleine zeemeermin? Super leuk! Ga dit jaar maar niet vol met nep geweren verkleed als cowboy of erger nog als jihadi, want dat wordt in deze tijd niet zo gewaardeerd (begrijpelijk wel). Ook mag je natuurlijk absoluut geen Alaaf roepen tijdens het vieren van Carnaval in Brabant, want dat zeggen ze daar niet joh. Ok, dat dus allemaal niet, wat mag je dan wel deze carnaval? Er bestaan tegenwoordig folders met gedragsregels om vervelende situaties te voorkomen. Als jij belooft dat je je netjes gedraagt dan gaan we het nu  gewoon hebben over de leuke dingen die je WEL kunt aantrekken deze carnaval. 

De perfecte outfit hangt een beetje af van waar je carnaval gaat vieren. Voor de Limburgers gaat het er met carnaval om zichzelf zo mooi en bijzonder (of gek) mogelijk uit te dossen, in sommige tradities zelfs zo onherkenbaar mogelijk. Er worden maskers gedragen en er wordt veel geschminkt, iets wat duidelijk afstamt van de Venetiaanse traditie. Ze kijken dan ook met argusogen naar de Brabanders, die zich ‘verkleden als een boer’ en daarmee klaar zijn. Dat is wel heel simpel gezegd, want steeds meer en meer verkleden Brabanders zich ook zeker wel als ‘iets’. Ik ben geboren in Amsterdam en dat ligt ver boven de rivieren dus voor de precieze regeltjes moet je een echte ‘local’ maar eens vragen. 

Ik noem je vandaag de outfits die superorigineel zijn, de extreem foute (you don’t want go there en waarom in hemelsnaam bestaat dit?!), de-ik-ben-zwanger-maar-ga-toch-carnavallen variant, familie of groepen outfits, schmink en bodypaintverschijningen en ook de-ik-wil-eigenlijk-nog-wel-een-beetje-stylish-voor-de-dag-komen. Maar ik begin met deze allerschattige kinderoutfits.

Cute Kids Outfits

Kindjes in carnavalsoutfits leveren prachtige plaatjes op. De meesten zullen echter zelf kiezen om als piraat, prinses of brandweerman de straat op te gaan, maar als je je zoon of dochter zo ver krijgt om ze in een van onderstaande outfits te hijsen dan weet ik zeker dat je de tofste van de hele buurt bent! Bij mij thuis is de Elsa jurk toch echt veruit favoriet voor het komende carnavals-feestje op school! (helaas voor mij)

Originele Outfits

Originele outfits zijn natuurlijk altijd het leukst, van die dingen waarvan je denkt hoe kom je erop? Zelf kwam ik ooit iemand tegen in Oeteldonk die verkleed was als douche. Hij had een letterlijk een douchestang met douchekop op zijn hoofd met daaromheen een soort ronde hoepel die diende als douchegordijnrails en iedereen kon bij hem even ‘privé’ komen douchen. Ik vond de outfit echt fantastisch! De jongen zelf was natuurlijk reuze slim, want zo kon hij alle meisjes in zogenaamde privacy even heel dicht tegen zich aanhouden, jajajajaja… Smart ass! Maar kijk mee, onderstaande zijn ook echt heel goed bedacht!

Families, duo’s en groepen

Het komt natuurlijk voor dat je samen met mensen carnaval gaat vieren en besluit om je outfit op elkaar aan te passen. Super leuk! Kijk die ‘trollen’ hieronder of de Victoria’s Secret Angels en die Braziliaanse dames, love it!

 

Extreem fout, het zou verboden moeten worden!

Deze mannen wil je gewoon echt niet tegenkomen. Met echt niet, bedoel ik ook echt niet. Gatver, wie bedenkt dit in hemelsnaam? Jak!

Schmink en bodypaint

Schmink en bodypaint vind ik dan wel weer fantastisch, of het lekker zit zo’n hele dag, hmmmm couldn’t tell. Maar een gaaf effect geeft het zeker. Aangezien carnaval in ons koude kikkerlandje toch echt altijd in een soort van winter valt zou ik de bodypaint achterwege laten, maar met schmink kan je zeker een hoop gave looks creëren.

Zwanger

Tsja, het zal je gebeuren, je bent zwanger tijdens DE carnaval. Geen probleem, 0,0% bier is hartstikke lekker tegenwoordig en met een van onderstaande outfits ben je retehip!

Stylish

Ben je niet zo van het carnavallen en is verkleden niet helemaal jouw ding? Of moet het bovenal een beetje stijlvol zijn? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande plaatjes. Ze zijn netjes, veelal ‘gekleed’ en toch origineel!

Voor ieder wat wils zou ik zeggen. Ik sta dit jaar tijdens de carnaval te hossen op hopelijk wit besneeuwde bergtoppen, maar neem voor de zekerheid maar een gekke pruik of bril mee, mocht ik toch ergens op een feestje belanden :). Carnaval is een mooi feestje, volgend jaar doe ik weer vrolijk mee ergens onder de rivieren.

Have fun!

Bron

 

3 gedachten over “What to wear? Carnaval 2016! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s